Cursul de Igiena

May 22, 2019

ANEODEi organizeaza periodic cursul de Notiuni Fundamentale de Igiena.

Detalii pe https://www.aneodei.ro/notiuni-fundamentale-igiena

 

 

Suna administratori de firme, sefi de HR, directori de departamente, angajati din alimentatie publica sau din domeniul de infrumusetare:

 - "Am auzit ca trebuie curs de igiena?! Ce mai este si asta?"

Sau:

 - "Am control si imi cere curs de igiena. De cand mai trebuie si asa ceva....?"

 

Sunt peste 10 ani de cand este in vigoare aceasta lege si mai sunt agenti economici care nu cunosc aceasta obligativitate. De cel putin 4 ani inca de la infiintarea de firme cu aceste domenii de activitate se solicita la Registrul Comertului acest curs de Notiuni Fundamentale de Igiena. 

 

Ca urmare:

Cursul este obligatoriu pentru persoanele:

- care desfasoara activitati de productie in industria alimentara si microproductie alimentara, depozitarea, transportul si desfacerea alimentelor, in alimentatia publica si colectiva; comert cu ridicata si/sau cu amanuntul al produselor alimentare, comert stradal;

- care desfasoara activitati in servicii de curăţenie în unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii și tineri, unitati de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.)

- intretinerea instalatiilor de aprovizionare cu apa potabila, productia si distributia apei potabile, productia apei imbuteliate; 

- prestari de servicii (frizerie, coafura, cosmetica, intretinere corporala); alte activitati care prezinta riscuri de transmitere a unor boli.

 

Lucratorii din categoria de servicii, cu risc pentru sanatatea populației au obligația legala a instruirii periodice in domeniul noțiunilor fundamentale de igiena conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1225 din 24.12.2003.

 

Programele de instruire sunt structurate pe 4 module astfel:

 

Modulul 1: Servicii de producţie, depozitare, transport și comercializare a alimentelor; inclusiv alimentaţie publică și a colectivităţilor.

- Nivelul I - Instruirea managerilor, șefilor de secție, directorilor pentru asigurarea calităţii etc., din unităţile cu profil alimentar (producţie, comercializare, depozitare, transport) şi din unităţile de alimentaţie, publică şi colectivă,

- Nivelul II - Instruirea operatorilor din industria alimentară și din unităţile de alimentaţie publică și colectivă și a vânzătorilor în funcţie de tipul de activitate (lapte și produse lactate, carne și preparate din carne și pește, pâine și produse de panificaţie, zahăr și produse zaharoase etc.).

- Nivelul III - Instruirea personalului de îngrijire din sectorul alimentar și din unităţile de alimentaţie publică și colectivă.

Modulul 2: Servicii de curăţenie în unităţi de asistenţă medicală, colectivităţi de copii și tineri, unităţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.)

Modulul 3: Producția și distribuția apei potabile și producția apei îmbuteliate ( oferta personalizata )

- Nivelul I – Instruirea managerilor, șefilor de secţie, directorilor pentru asigurarea calităţii etc., din unităţile de producere și distribuţie a apei potabile, inclusiv îmbuteliate.

- Nivelul II - Instruirea operatorilor din unităţile de producţie şi distribuţie a apei potabile inclusiv apă potabilă îmbuteliată

- Nivelul III - Instruirea personalului de întreţinere şi reparaţii din unităţile de producţie şi distribuţie a apei potabile inclusiv apă potabila îmbuteliată.

Modulul 4: Servicii de îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, masaj etc.).

 

Certificatul obtinut este valabil 3 ani. Dupa 3 ani cursul trebuie refacut. 

 

 

 

 

 

Please reload

Recomandate

Curs offline vs curs online

July 16, 2018

1/1
Please reload

Recente

May 22, 2019

December 15, 2018

November 1, 2018

Please reload

Arhiva
Please reload

Urmareste-ne
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon