Informatii despre ECDL ( European Computer Driving Licence )

Generalitati – sursa: www.ecdl.ro

Permisul ECDL reprezintă un beneficiu important atât pentru elevi și studenți, cât și pentru profesori.

* Permisul ECDL nu expiră.

** Seria de înregistrare ECDL este unică şi nu are perioadă limitată de valabilitate.

*** Orice tip de Permis ECDL este recunoscut internaţional.

Elevii care deţin competenţe digitale se vor bucura de o experienţă educaţională îmbogăţită şi vor fi mai bine pregătiţi pentru viaţă, pentru locul de muncă şi pentru studiile ulterioare. Elevii care folosesc tehnologia în procesul de învăţare au performanţe mai bune la şcoală şi sunt mai motivaţi să înveţe.

Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Elevi – Bacalaureat

Începând cu anul școlar 2009 – 2010 toți elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Certificările ECDL PROFIL START BAC şi ECDL PROFIL BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului Naţional cu Permisul ECDL şi au aceeaşi recunoaştere internaţională şi valabilitate nelimitată ca oricare alt tip de certificare ECDL. Nivelul de competență digitală pe diploma de Bacalaureat va fi:

  • “utilizator avansat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL PROFIL START BAC

  • “utilizator experimentat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL PROFIL BAC sau ECDL Complet

 

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a.

Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

Studenti 

La nivel internaţional, o serie de universităţi urmăresc ca absolvenții lor să deţină Permisul ECDL (University of Manchester, Oxford Brookes University, University of London, University of Glasgow, University of Malta, University of West of Scotland, University of Pavia Italy, Universitatea Autonoma din Barcelona, Universitatea Autonoma din Lisabona etc).

De-a lungul timpului, o serie de universităţi din Romania au echivalat diverse cursuri de informatică/birotică cu Permisul ECDL.

Profesori

Competenţele digitale dau posibilitatea profesorilor să utilizeze tehnologia mai eficient în procesul de predare şi ca urmare să îşi atingă obiectivele educaţionale cu eficacitate, economisind timp şi ridicând productivitatea la nivelul clasei.

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care deţin Permisul ECDL pot să beneficieze de credite profesionale transferabile.

Credite profesionale transferabile

Certificarea ECDL PROFIL DIDACTIC se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care doresc să beneficieze de credite profesionale transferabile. În baza Deciziei nr. 116 din 29.07.2008 şi a Ordinului nr. 3881 din 11.06.2013 privind echivalarea unui număr de credite profesionale transferabile, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care obţin:

  • Permisul ECDL PROFIL DIDACTIC în baza unei serii de înscriere generală unică pot beneficia de 25 credite

  • Permisul ECDL Start în baza unei serii de înscriere generală unică sau în baza unui card de aptitudini ECDL pot beneficia de 20 credite

  • Permisul ECDL Complet în baza unui card de aptitudini ECDL pot beneficia de 25 credite.

Cursuri de specializare de la nivel începător până la nivel avansat, pregătite de experți din domeniu și predate periodic - în sediul propriu.

Telefon: 0772 028 393

Locatie: Bucureşti, Nicolae Filimon, 5

Link-uri utile

Abonează-te la Newsletter

Rămâi aproape de ce e nou în materie de cursuri de specializare, abonându-te la știrile ANEODEi !

© 2015-2020 by ANEODEi - Centru de Formare Profesionala