top of page

Cursul de Igiena

ANEODEi organizează periodic cursul de Noțiuni Fundamentale de Igiena.

Suna administratori de firme, șefi de HR, directori de departamente, angajați din alimentație publica sau din domeniul de înfrumusețare:

- "Am control și îmi cere curs de igiena. De când mai trebuie și asa ceva....?"

Sau:

- "Am auzit ca trebuie curs de igiena?! Ce mai este și asta?"

Sunt peste 10 ani de când este în vigoare aceasta lege și mai sunt agenți economici care nu cunosc aceasta obligativitate. De cel putin 4 ani încă de la înființarea de firme cu aceste domenii de activitate se solicita la Registrul Comerțului acest curs de Noțiuni Fundamentale de Igiena.

Ca urmare:

Cursul este obligatoriu pentru persoanele:

- care desfășoară activități de producție în industria alimentara și microproducție alimentara, depozitarea, transportul și desfacerea alimentelor, în alimentația publica și colectivă; comerț cu ridicata și/sau cu amănuntul al produselor alimentare, comerț stradal;

- care desfășoară activități în servicii de curățenie în unități de asistenta medicala, colectivități de copii și tineri, unități de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.)

- întreținerea instalațiilor de aprovizionare cu apa potabila, producția si distribuția apei potabile, producția apei îmbuteliate;

- prestări de servicii (frizerie, coafura, cosmetica, întreținere corporala); alte activități care prezintă riscuri de transmitere a unor boli.

Lucrătorii din categoria de servicii, cu risc pentru sănătatea populației au obligația legala a instruirii periodice în domeniul noțiunilor fundamentale de igiena conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1225 din 24.12.2003.

Programele de instruire sunt structurate pe 4 module astfel:

Modulul 1: Servicii de producție, depozitare, transport și comercializare a alimentelor; inclusiv alimentație publică și a colectivităților.

- Nivelul I - Instruirea managerilor, șefilor de secție, directorilor pentru asigurarea calităţii etc., din unitățile cu profil alimentar (producție, comercializare, depozitare, transport) și din unitățile de alimentație, publică și colectivă,

- Nivelul II - Instruirea operatorilor din industria alimentară și din unitățile de alimentație publică și colectivă și a vânzătorilor în funcție de tipul de activitate (lapte și produse lactate, carne și preparate din carne și pește, pâine și produse de panificație, zahăr și produse zaharoase etc.).

- Nivelul III - Instruirea personalului de îngrijire din sectorul alimentar și din unitățile de alimentație publică și colectivă.

Modulul 2: Servicii de curățenie în unităţi de asistenta medicală, colectivități de copii și tineri, unităţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.)

Modulul 3: Producția și distribuția apei potabile și producția apei îmbuteliate ( oferta personalizata )

- Nivelul I – Instruirea managerilor, șefilor de secție, directorilor pentru asigurarea calității etc., din unitățile de producere și distribuție a apei potabile, inclusiv îmbuteliate.

- Nivelul II - Instruirea operatorilor din unitățile de producție i distribuție a apei potabile inclusiv apă potabilă îmbuteliată

- Nivelul III - Instruirea personalului de întreținere și reparații din unitățile de producție și distribuție a apei potabile inclusiv apă potabila îmbuteliată.

Modulul 4: Servicii de îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, masaj etc.).

Certificatul obținut este valabil 3 ani. După 3 ani cursul trebuie refăcut.

Recomandate
Recente
Urmareste-ne
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Arhiva
bottom of page